Find career opportunities in..

I maj tillträdde Maria Hall sin nya roll som CTO på Zmarta. Maria har en bakgrund som både utvecklare och entreprenör och kommer senast ifrån Prisjakt där hon i rollen som CTO bidragit starkt till deras tillväxtresa. Sedan i maj är hon en del av Zmartas ledningsgrupp och redo att driva företagets utveckling inom fintech framåt.

Berätta om din bakgrund
Jag började min karriär med utveckling av IKEA:s interna system och blev inom ett par år Team Manager. Mitt nästa steg var som VD på ett mindre bolag där jag lärde mig mycket om entreprenörskap och vad det innebär att driva bolag, stort som smått. Jag gick sedan vidare till Prisjakt och byggde upp deras IT-avdelning och var involverad i att rulla ut deras jämförelsesajt i många länder runt om i Europa. Stort fokus var på användarupplevelse och konvertering, samtidigt som hela plattformen skulle skala med den stora ökningen användare.

Varför blev det just Zmarta?
Jag tycker att fintechområdet är väldigt lockande och ett område där det kommer att hända väldigt mycket framöver, därför känns den resan som Zmarta har framför sig väldigt aktuell och spännande. Zmarta kombinerar dessutom det bästa av två världar – entreprenörskap och nybyggaranda samtidigt som det finns en stabil ägare med finansiella muskler.

Vad tycker du är viktigast i rollen som CTO?
Två saker, dels att ha en god förståelse för både teknik och människor och dels att verkligen älska det man gör. Sedan tror jag att det är viktigt att man vågar prova nya saker, snappa upp nya trender och vågar lita på att människorna runtomkring en gör allt för att nå samma vision som en själv.

Vad är ditt första mission i rollen som CTO på Zmarta?
Att få en organisation på plats med autonoma team som jobbar mot tydligt satta mål och levererar snabba lösningar där A/B-tester är en naturlig del av det dagliga arbetet. Vi behöver bli ännu mer datadrivna och för att lyckas behöver vi hitta rätt personer som vill vara med på vår resa, vilket är mitt första och viktigaste mission.

Hur bygger man en effektiv techorganisation?
Jag tror oerhört mycket på autonoma team och team som tillåts misslyckas. Failar man aldrig kommer man heller aldrig att lansera något riktigt innovativt och det är viktigt att man vågar lära av sina misstag och gå vidare. Jag tror också på att släppa så små leveranser som möjligt och gärna releasa flera gånger varje dag, samt att utvecklare och beställare ska jobba väldigt tätt tillsammans. Helst ska idéerna komma lika mycket från utvecklare som beställare och att man på så sätt får en framgångsrik dynamik i teamet.


Är du nyfiken på att veta mer om Zmarta och vilka som jobbar här? Klicka här